Vores produktion

Niels Juel Pedersen tilbyder løsninger med fokus for det arkitektoniske, indretning og industrielle anvendelser. Med mange års erfaringer på markedet, kan vi bidrage med rådgivning, der favner hele vejen rundt. 

 

Vi anbefaler brugen af materiale, alt efter hvilket projekt der er tale om. Med kreativ inspiration, form og termer. Vi tilbyder et bredt sortiment inden for termoruder, sikkerhedsruder, lydruder, brandbeskyttende ruder, alu- og glaskonstruktioner samt traditionelt glarmesterarbejde. 

 

Produktionen foregår på moderne produktionsanlæg i Næstved og efter vores kunders specifikke mål og ønsker. Vi lægger stor vægt på en god service og grundig vejledning til vores kunder. 

 

Niels Juel Pedersen bestræber sig på at udvikle energirigtige produkter og løsninger ud fra et miljømæssigt synspunkt. For eksempel producerer vi energiruder, som er en termorude, hvor det ene af glassene er et energiglas, belagt med en tynd hinde af metaloxid, som reflekterer stuevarmen. Energiruden nedsætter energiforbruget, giver bedre rumkomfort og et bedre indeklima. 

 

Hos Niels Juel Pedersen ved vi, at det er vigtigt med en stabil og seriøs glasleverandør, som er der når du har brug for det. Vi har i mere end 30 år produceret termoruder i Næstved i den bedste kvalitet. Vi har opbygget en solid erfaring og viden indenfor alt, hvad der har med glas at gøre. 

 

Vi er stolte af at være den eneste danske virksomhed på Sjælland, som tager opgaver af mindre og større termorudeproduktion. – fordelen ved at vi har vores egen produktion, er at vi ved, at vores uddannede produktionsfolk hele tiden følger produktionen og gennem tester alle produkter, inden de forlader vores produktionshal. 

Energiruder & Miljø

Niels Juel Pedersen producerer energiruder med lamineret energiglas og solafskærmning og andre kombinationer, som opfylder behov og krav i en rude.


Har du ruder, som er punkteret, mister du den isoleringsevne, de skulle have, og du risikerer, at den fugt som måtte opstå breder sig til andre steder. Vores energirude er en termorude, hvor det ene af glassene er et energiglas, belagt med en tynd hinde af metaloxid, som reflekterer stuevarmen. Energiruden nedsætter energiforbruget, giver bedre rumkomfort og et bedre inde-miljø.


Når du vælger termoruder, skal du blandt andet vælge ud fra, om du ønsker at spare penge på din varmeregning, få et indeklima med stor trivsel, eller om du vil øge værdien af dit hus.


3-lags energiruder isolerer bedre, specielt når det er koldt og blæsende, da det ekstra lag glas giver en mere stabil u-værdi. Derfor er 3-lags energiruder et godt valg til det danske klima.

I energiruden er hulrummet fyldt ud med gasarterne argon eller krypton. Det giver den optimale isoleringseffekt. Sammenlignet med almindelige termoruder reducerer energiruder varmetabet til under det halve. Solens stråler passerer næsten uhindret ind, mens belægningen sørger for at reflektere varmestrålingen fra stuen, så varmen bliver inde i rummet og varmer ruden op. Den varme rude gør, at der ikke opleves kuldenedfald og kuldestråling fra ruden.
 
 
Trods den gode isolering om vinteren, er energiruder ikke ‘varmere’ end almindelige termoruder om sommeren. Hvis dine ruder er punkteret, mister de den isoleringsevne, de måtte have. Derudover vil fugten, der trænger ind i ruderne også trænge ind i træværket, hvilket vil resultere i råd. Punkterede ruder er derfor en god grund til at overveje at skifte ruderne. Hvis ruderne intet fejler, men du ønsker en bedre isolering, og at spare penge på varmeregningen, så kan det være motivationen for at skifte til nye og bedre ruder.

Termorudeopbygning af den bedste kvalitet

Niels Juel Pedersen producerer som de eneste på Sjælland termoruder af høj kvalitet i vores egen produktionshal. Vores produktionsmaskiner er unikke, og kan lave de mest avancerede løsninger.

 

Termorudens oprindelige funktion er at slippe dagslys ind samt at beskytte mod vejr og vind. En almindelig termorude er normalt opbygget af to lag glas med luftmellemrum. Glassene limes på en afstandsprofil med en flydende butyl streng på begge sider. Glasset monteres og køres derefter igennem en pressemaskine, hvor ruden til sidst forsegles hele vejen rundt.

 

Afstandsprofilen er af aluminium, rustfri stål eller stål/komposit og indeholder et fugtabsorberende middel, der opsuger fugten i den luft, argon eller krypton, der bliver indesluttet i ruden under fremstillingen. Afstandsprofilerne er kun samlet et sted, det medfører en bedre og mere holdbar rude, og dermed en længere levetid.

 

I de seneste år er der kommet mange nye glastyper med nye egenskaber på markedet. En termorude kan efterhånden udstyres med mange forskellige typer glas, og det er vigtigt at vælge den glastype, der passer til den konkrete opgave. Niels Juel Pedersen rådgiver og vejleder i valg af den glastype, der passer til din definerede opgave.

Termorudens vigtigste funktioner:

Solafskærmende ruder med høj effekt

Niels Juel Pedersen anbefaler solafskærmende glas, som vi evt. skræddersyer alt efter behov for løsning. Du har måske et stort glasparti, som tager imod store varmemængder. Dette kan forhindres ved at få monteret en solafskærmende løsning fra Niels Juel Pedersen.

Hvis meget af solens energi trænger igennem en almindelig rude på for eksempel sydsiden, kan du risikere, at du får misfarvet interiør og skaber et dårligt indeklima. En mulighed kunne være, at du får en lamineret løsning, som reducerer gennemstrømning af UV-stråler, men bevarer det flotte lys. 

En solafskærmende termorude kan holde op til 85% af solenergien ude, og forbedrer derved indeklimaet betydeligt. Solafskærmende glas er enten gennemfarvede eller belagte glas, som absorberer og reflekterer en stor del af solstrålingen. Følgende parametre påvirkes, når der vælges solafskærmede glas: Indeklimaet, æstetiske hensyn og økonomien. 

Tages der udgangspunkt i indeklimaet, skal sollystransmittansen undersøges, da det er den, der angiver, hvor meget solstråling, der kommer ind i rummet. 

Niels Juel Pedersen hjælper gerne med diverse undersøgelser i forbindelse med valg af de rigtige ruder.

Termorudens vigtigste funktioner:

MicroShade® solafskærmningsløsning

MicroShade® er en solafskærmningsløsning, der enkelt og effektivt reducerer påvirkningen fra solens stråler, så uønsket varme i bygningen undgås. Resultatet er et tempereret og behageligt indeklima hele året med minimal eller ingen brug af air condition.  

MicroShade kommer i mange forskellige typer og mønstre. Med MicroShade kan vi levere en løsning, der passer lige til din bygning. Et eksempel kunne være, at vi laver en løsning hvor det giver indtryk at lysindfaldet som på en skovbund. MicroSade tillader et højt naturligt dagslys at komme ind i din bygning. 

Teknisk:
MicroShade® består af et 0,2 mm tyk stålmembran, der bliver monteret i hulrummet mellem to-og tre-lags energiruder, mens ruderne produceres. Metallet indeholder et stort antal perforeringer, der danner en patenteret micro-lamelstruktur. Perforeringerne er vinklet, så solens stråler afskærmes, men hvor det naturlige dagslys kommer ind og udsynet til omgivelserne fortsat er frit. På en typisk sommerdag, når solen står højest på himlen, reduceres energien fra sollyset med op til 90 %. 

Solafskærmende ruder med høj effekt

Betjeningen af persiennerude, hvad enten denne sker manuelt eller med motor, påvirker ikke termorudens isoleringsevne, da bevægelserne foregår i et fuldstændigt forseglet miljø. 

Persienneruder er en behagelig løsning – rengøringsvenlig og nem at betjene. Når og hvis du alligevel skal have en form for energirude, så er det oplagt at få kigget på vores løsning, som indeholder en energirude med indbyggede persienner. Produktionen sker fra vores egne produktionsfolk i Næstved.

På en nem og fleksibel måde bestemmer du selv, om du ønsker mindre varme eller blænding i bygningen om sommeren eller, om du ønsker at få ”varmet” lokalerne op i almindelig dagslys om vinteren.

Lydruder - støjdæmpning

I Danmark er et voksende antal boliger udsat for så stærke støjpåvirkninger, at miljøet må betegnes som belastende. Og støj er et støt stigende problem.  

En lydryde kan være termoruder, der anvender tykkere glas, lamineret glas eller forskellige glastykkelser – disse produkter betegnes som lydruder.

Øg glassets tykkelse og opnå en bedre lyddæmpning. Det lyder meget enkelt, men hvilket glas eller løsning skal du så bruge? Det afhænger af hvilken form for støj, og hvor du bor henne. Alt det kan vi rådgive dig om og tilbyde dig den bedste løsning. 

Niels Juel Pedersen producerer lyd og støjdæmpende termoruder. Ruderne er opbygget asymmetrisk, og giver derved en lydisoleringsevne på op til 45dB, hvor en almindelig termorude har en lydisoleringsevne på 31dB. En reduktion af lyden med 10dB vil, af det menneskelige øre, blive opfattet som en halvering af støjen. 

Lydlamineret glas giver optimal lydreduktion. Opbygningen af vinduesramme/typen af lydruden bestemmes af den støjfrekvens, ruden skal isolere imod. Igen skal man tage højde for, om det er rune lokaler, hvor højt oppe sidder vinduerne.

Niels Juel Pedersen hjælper gerne med udregning af den optimale lydrude til den konkrete opgave.

En rudes lydisolation er betinget af et samspil mellem følgende faktorer:

Brandbeskyttende ruder

Brandbeskyttende ruder er Niels Juel Pedersen specialister og leveringsdygtig i. Der findes forskellige typer af brandbeskyttende glas, og derfor er det vigtigt at du får den bedste rådgivning, hvilket vi gerne tilbyder. 

Brandbeskyttende glas bruges til at forhindre røg- og brandspredning eller for at forhindre varmestråling i kortere eller længere tid afhængig af rudens opbygning. Vores løsninger kan modstå høj varme, uden at det revner.

Den stigende interesse for glas i bygninger betyder nye og strenge krav til glassets egenskaber. Det gælder både i forhold til brand og i forhold til personsikkerhed. Vores medarbejdere er under løbende uddannelse og har også mulighed for at rådgive omkring forsikringer og hvilke regler, der gør sig gældende på markedet i dag. 

Niels Juel Pedersen lagerfører brandbeskyttelsesglas som Pyrobel og Pyrobelite, der er opbygget af tynde floatglas med mellemliggende tynde, transparente og helt usynlige brandbeskyttende lag af vandglas. Jo flere lag, der indgår i opbygningen af det brandbeskyttende glas, desto længere tid tager det, før branden trænger igennem, og desto langsommere stiger temperaturen på det glas, som vender væk fra branden. 

Brandbeskyttende glas og termorude klassificeres efter deres brandmodstandsevne:

Til montering vertikalt til indvendig brug, hvor brandkrav er EW30 – EW60/EI30 – EI60. Pyrobelite og Pyrobel er testet og godkendt iht. EN 14449.  

Pyrobelite EW30
Pyrobelite fungerer som en effektiv beskyttelse mod flammer og røg, og giver samtidig en vis varmeisolering.

Pyrobelite:Pyrobelite 7 (7,9 mm) 

Pyrobel EW60/EI30 – EI60
Pyrobel har fra 2 til 4 brandbeskyttelseslag og opfylder kravene til såvel tæthed (E), som isolering (EI). Pyrobel opfylder kravene til personsikkerhed.

Pyrobel: Pyrobel 16 og Pyrobel 25

For at det brandbeskyttende lag skal bevare sin funktion, er kanterne på glasset beskyttet med kantbeskyttelsesbånd, der hverken må fjernes eller beskadiges.

Montering og advarsel

Med henvisning til fremstillingsmetoden vil en svag lys tåge og/eller nogen forvrængning måske kunne observeres. I så fald skal dette ikke betragtes som en defekt ved glasset. Små luftbobler eller urenheder kan måske observeres i det brandbeskyttende lag af vandglas, men det nedsætter ikke glassets evne til at være brandbeskyttende. Hele konstruktionen har en afgørende betydning for funktionen af det brandbeskyttende glas. Ved brandklassificeringen er alle forudsætninger veldefineret.

Selv små ændringer i forudsætningerne kan betyde, at der er stor risiko for, at konstruktionen ikke længere opfylder kravene. Det er derfor ikke nok, at glasset opfylder de brandtekniske krav. Man skal sikre sig, at hele konstruktionen med glas, ramme og karm inklusiv montage og isætningsmateriale opfylder brandkravene.

Når glasset er monteret, skal det topforsegles med silicone både indvendig og udvendig hele vejen rundt, for at undgå fugt i falsområdet. 

VIGTIGT
Monteres Pyrobelite og Pyrobel i facade, eller hvor glasset bliver udsat for UV-stråling, skal brandglasset beskyttes af et lag PVB folie-lamineret glas. Det folie-laminerede glas skal være det lag i konstruktionen, der vender ud mod sollyset (UV-strålingen). PVB folie beskytter de brandbeskyttende lag mod UV-stråling.  

I øvrigt henviser vi til AGC´s brochure med tilhørende datablade, samt monteringsanvisning fra Glasindustrien i Danmark, som kan læses her.

Specialprodukter glas og rude løsninger

Brandbeskyttende ruder er Niels Juel Pedersen specialister og leveringsdygtig i. Der findes forskellige typer af brandbeskyttende glas, og derfor er det vigtigt at du får den bedste rådgivning, hvilket vi gerne tilbyder. 

Brandbeskyttende glas bruges til at forhindre røg- og brandspredning eller for at forhindre varmestråling i kortere eller længere tid afhængig af rudens opbygning. Vores løsninger kan modstå høj varme, uden at det revner.

Den stigende interesse for glas i bygninger betyder nye og strenge krav til glassets egenskaber. Det gælder både i forhold til brand og i forhold til personsikkerhed. Vores medarbejdere er under løbende uddannelse og har også mulighed for at rådgive omkring forsikringer og hvilke regler, der gør sig gældende på markedet i dag. 

Niels Juel Pedersen lagerfører brandbeskyttelsesglas som Pyrobel og Pyrobelite, der er opbygget af tynde floatglas med mellemliggende tynde, transparente og helt usynlige brandbeskyttende lag af vandglas. Jo flere lag, der indgår i opbygningen af det brandbeskyttende glas, desto længere tid tager det, før branden trænger igennem, og desto langsommere stiger temperaturen på det glas, som vender væk fra branden. 

Brandbeskyttende glas og termorude klassificeres efter deres brandmodstandsevne:

Til montering vertikalt til indvendig brug, hvor brandkrav er EW30 – EW60/EI30 – EI60. Pyrobelite og Pyrobel er testet og godkendt iht. EN 14449.  

Pyrobelite EW30
Pyrobelite fungerer som en effektiv beskyttelse mod flammer og røg, og giver samtidig en vis varmeisolering.

Pyrobelite:Pyrobelite 7 (7,9 mm) 

Pyrobel EW60/EI30 – EI60
Pyrobel har fra 2 til 4 brandbeskyttelseslag og opfylder kravene til såvel tæthed (E), som isolering (EI). Pyrobel opfylder kravene til personsikkerhed.

Pyrobel: Pyrobel 16 og Pyrobel 25

For at det brandbeskyttende lag skal bevare sin funktion, er kanterne på glasset beskyttet med kantbeskyttelsesbånd, der hverken må fjernes eller beskadiges.

Glas typer

Niels Juel Pedersen har et bredt sortiment af energiruder og glastyper på lager. Vi skræddersyr løsninger, som passer til dine unikke behov. En løsning kunne for eksempel være, at vi kombinerer forskellige typer ruder eller glas, så det eksempelvis kan være støjreducerende, indbrudshæmmende og energibesparende og dermed miljøvenligt på samme tid.

 

Glas, ruder, spejle, hærdet glas, termoruder, termo glas, drivhus glas, persienne ruder, kattelem, ruder med hul, indbygning at kunst, indbygning af blyruder, stenslag, sikkerheds-glas, sikrings-glas, brandglas, brandruder, termorudeproduktion på Sjælland, sol-afskærmende, lydruder, lydglas, produktion i Næstved, glarmester, glasmontre, glasudskiftning, kit-ruder, lavenergiglas, støjdæmpende glas m.m.

Glas typer

 • 3 mm Float
 • 4 mm Float
 • 5 mm Float
 • 6 mm Float
 • 8 mm Float
 • 10 mm Float
 • 3 mm Drivhus glas
 • 4 mm Pilkington S3
 • 6 mm Pilkington S3
 • 4 mm Pilkington S1
 • 4 mm Top-n plus
 • 6 mm Top-n plus
 • 3 mm Planibel G (hardcoatet)
 • 4 mm Planibel G (hardcoatet)
 • 6 mm Planibel G (hardcoatet)
 • 4 mm Crepi
 • 4 mm Travertino (udgået, stadig på lager)
 • 4 mm Twist (udgået, begrænset mængde på lager)
 • 4 mm Small twist
 • 4 mm Cotswold
 • 4 mm Abstracto
 • 4 mm Small Artic
 • 4 mm Large Artic
 • 4 mm Orn. 59
 • 4 mm Orn 597
 • 4 mm Silvit
 • 4 mm Klarglas C.
 • 5 mm Niagara
 • 4 mm Klein Kathedral
 • 4 mm Gross Kathedral
 • 5 mm Gross Kathedral
 • 6 mm Gross Kate/Tysk Råglas
 • 6 mm Engelsk Råglas
 • 4 mm Orn. 520
 • 4 mm Orn 52
 • 4 mm Orn L
 • 4 mm Master carre
 • 4 mm Chinchilla
 • 4 mm Matelux
 • 6 mm Matelux
 • 8 mm Matelux
 • 4 mm Kathedral 3
 • 4 mm Bz. silvit
 • 4 mm Gul Artic
 • 4 mm Gul Abstracto
 • 4 mm Gul Twist
 • 4 mm BZ Silvit
 • 4 mm Bz. Abstracto
 • 4 mm Bz. Travertino
 • 5,38 mm Lamineret 221
 • 6,38 mm Lamineret 331
 • 8,76 mm Lamineret 442
 • 9,52 mm Lamineret 444
 • 10,76 mm Lamineret 552
 • 12,76 mm Lamineret 662
 • 8,78 mm Stratophone 442
 • 6,38 mm Lamineret Hardcoated
 • 6,38 mm Bz. Lamineret 331
 • 6,38 mm Hvid Lamineret 331
 • 8,38 mm Hvid Lamineret 441
 • 6,76 mm Lamineret 332 Top-n plus
 • 8,76 mm Lamineret 442 Top-n plus
 • 6,76 mm Lamineret 332 Pilkington S3
 • 8,76 mm Lamineret 442 Pilkington S3
 • 8,76 mm Lamineret 442 Suncool 70/40
 • 6,38 mm Lamineret 331 Suncool Brilliant 50/25
 • 6,38 mm Lamineret 441 Suncool Brilliant 66/33
 • 6,38 mm Lamineret 331 Suncool Brilliant 50/25
 • 8,38 mm Lamineret 441 Suncool Brilliant 50/25
 • 6,38 mm Lamineret 331 Energi 71/39
 • 4 mm Stop Sol
 • 6 mm Stop Sol
 • 6 mm Stop Sol Bronze
 • 4 mm Optifloat Grey
 • 6 mm Optifloat Grey
 • 4 mm Opti White/Diamant
 • 4 mm Optifloat bronze
 • 6 mm Optifloat bronze
 • 4 mm Optifloat green
 • 6 mm Optifloat green
 • 6 mm Arctic blue
 • 6 mm Suncool Brilliant 50/25
 • 6 mm Suncool Brilliant 66/33
 • 6 mm Suncool 70/40
 • 4 mm Stopray Energi 71/39
 • 6 mm Stopray Energi 71/39
 • 6 mm Stopsol supersilver clear
 • 6 mm Stopsol supersilver grey
 • 6 mm Georgian Trådglas
 • 6 mm Treclar Trådglas
 • 7 mm Spejltrådsglas (sikkerhedsglas)
 • 4 mm Maskinglas
 • 4 mm Robax (glas til brændeovn)
 • 3 mm Spejl
 • 4 mm Spejl
 • 6 mm Spejl
 • 6,38 mm Lamineret 331 dobbeltspejl
 • 6 mm Lacobel sort 9005 (Stænkplader og glaspaneler)
 • 6 mm Lacobel hvid 9010 (Stænkplader og glaspaneler)
 • 6 mm Lacobel clear vision hvid 9003 (Stænkplader og glaspaneler)
 • 6 mm Matelac hvid 9010 (Stænkplader og glaspaneler)
 • 6 mm Matelac clear vision hvid 9003 (Stænkplader og glaspaneler)
 • 7,9 mm Pyrolelite 7 EW 30
 • 17,3 mm Pyrobel 16 EI 30
 • 26,6 mm Pyrobel 25 EI 60

Glas typer

*Begrænsede antal da modellen er udgående.
 
Ovenstående er blot nogle af de typer af glas/ruder vi tilbyder – lad os høre hvad du har i tankerne og lad vores specialister være med til at rådgive dig.