Transportbuen 13, 4700 Næstved     (+45) 55 77 01 58     [email protected]

  Transportbuen 13, 4700 Næstved
 (+45) 55 77 01 58     [email protected]

https://www.facebook.com/njpglas/ https://www.linkedin.com/company/niels-juel-pedersen-a-s

Brandglas - brandbeskyttende ruder

Niels Juel Pedersen er specialister i brandbeskyttende glas og termoruder.

Der findes forskellige typer af brandglas, og derfor er det vigtigt at du får den bedste rådgivning, hvilket vi gerne tilbyder.

Brandbeskyttende glas bruges til at forhindre røg- og brandspredning eller for at forhindre varmestråling i kortere eller længere tid afhængig af rudens opbygning.

Vores løsninger kan modstå høj varme, uden at det revner.

Den stigende interesse for glas i bygninger betyder nye og strenge krav til glassets egenskaber. Det gælder både i forhold til brand og i forhold til personsikkerhed.

Vores medarbejdere er under løbende uddannelse og har også mulighed for at rådgive omkring forsikringer og hvilke regler, der gør sig gældende på markedet i dag.

Niels Juel Pedersen lagerfører brandglas som Pyrobel og Pyrobelite, der er opbygget af tynde floatglas med mellemliggende tynde, transparente og helt usynlige brandbeskyttende lag af vandglas.

Jo flere lag, der indgår i opbygningen af det brandbeskyttende glas, desto længere tid tager det, før branden trænger igennem, og desto langsommere stiger temperaturen på det glas, som vender væk fra branden.

shutterstock_1267099105

Brandglas og brandbeskyttende termoruder klassificeres efter deres brandmodstandsevne:

Til montering vertikalt til indvendig brug, hvor brandkrav er EW30 – EW60/EI30 – EI60. Pyrobelite og Pyrobel er testet og godkendt iht. EN 14449.

Pyrobelite EW30

Pyrobelite fungerer som en effektiv beskyttelse mod flammer og røg, og giver samtidig en vis varmeisolering.

Pyrobelite:Pyrobelite 7 (7,9 mm)

Pyrobel EW60/EI30 – EI60

Pyrobel har fra 2 til 4 brandbeskyttelseslag og opfylder kravene til såvel tæthed (E), som isolering (EI). Pyrobel opfylder kravene til personsikkerhed.

Pyrobel: Pyrobel 16 og Pyrobel 25

For at det brandbeskyttende lag skal bevare sin funktion, er kanterne på glasset beskyttet med kantbeskyttelsesbånd, der hverken må fjernes eller beskadiges.

Montering og advarsel

Med henvisning til fremstillingsmetoden vil en svag lys tåge og/eller nogen forvrængning måske kunne observeres. I så fald skal dette ikke betragtes som en defekt ved glasset.

Små luftbobler eller urenheder kan måske observeres i det brandbeskyttende lag af vandglas, men det nedsætter ikke glassets evne til at være brandbeskyttende.

Hele konstruktionen har en afgørende betydning for funktionen af det brandbeskyttende glas. Ved brandklassificeringen er alle forudsætninger veldefineret.

Selv små ændringer i forudsætningerne kan betyde, at der er stor risiko for, at konstruktionen ikke længere opfylder kravene. Det er derfor ikke nok, at glasset opfylder de brandtekniske krav.

Man skal sikre sig, at hele konstruktionen med glas, ramme og karm inklusiv montage og isætningsmateriale opfylder brandkravene.

Når glasset er monteret, skal det topforsegles med silikone både indvendig og udvendig hele vejen rundt, for at undgå fugt i falsområdet.

VIGTIGT

Monteres Pyrobelite og Pyrobel i facade, eller hvor glasset bliver udsat for UV-stråling, skal brandglasset beskyttes af et lag PVB folie-lamineret glas.

Det folie-laminerede glas skal være det lag i konstruktionen, der vender ud mod sollyset (UV-strålingen). PVB folie beskytter de brandbeskyttende lag mod UV-stråling.

I øvrigt henviser vi til AGC´s brochure med tilhørende datablade, samt monteringsanvisning fra Glasindustrien i Danmark, som kan læses her.

Scroll til toppen