Transportbuen 13, 4700 Næstved     (+45) 55 77 01 58     [email protected]

  Transportbuen 13, 4700 Næstved
 (+45) 55 77 01 58     [email protected]

https://www.facebook.com/njpglas/ https://www.linkedin.com/company/niels-juel-pedersen-a-s

Termoruder på mål til professionelle

Alt i 2-lags og 3-lags termoruder på mål

Niels Juel Pedersen A/S producerer som de eneste på Sjælland termoruder af høj kvalitet på vores eget produktionsanlæg i Næstved.

Vores produktionsmaskiner kan lave de mest avancerede løsninger.

Hos NJP får du stor fleksibilitet, kort leveringstid og konkurrencedygtige priser.

Vi producerer termoruder på mål til håndværkere og entreprenører på hele Sjælland, Lolland-Falster og Møn.

Levering foregår med egne lastbiler med kran og sug. Det betyder, at vi kan assistere med direkte montering, hvis du ønsker det.

Sådan er en termorude opbygget

En almindelig termorude er normalt opbygget af to lag glas med luftmellemrum. Glassene limes på en afstandsprofil med en flydende butyl streng på begge sider.

Glasset monteres og køres derefter igennem en pressemaskine, hvor ruden til sidst forsegles hele vejen rundt.

Afstandsprofilen er af aluminium, rustfri stål eller stål/komposit og indeholder et fugtabsorberende middel, der opsuger fugten i den luft (argon eller krypton), der bliver indesluttet i ruden under fremstillingen.

Afstandsprofilerne er kun samlet et sted, det medfører en bedre og mere holdbar termorude - og dermed en længere levetid.

termoOpbygning1-min

Termoruder efter mål med specialglas

I de seneste år er der kommet mange nye glastyper med nye egenskaber på markedet.

En termorude kan efterhånden udstyres med mange forskellige typer glas, og det er vigtigt at vælge den glastype, der passer til den konkrete opgave.

Vores specialister rådgiver og vejleder i valg af den glastype, der passer til din definerede opgave.

Få svar på dine spørgsmål. Kontakt os på [email protected]

Specialglas, der kan monteres i termoruder:

  • Varmeisolering (energiglas)
  • Lyddæmpende (lydlaminat)
  • Lysgennemgang
  • Solafskærmning (soldæmpende belægning)
  • Personsikring (lamineret (F1)) f.eks. ved døre og facader
  • Indbrudssikring (lamineret med flere lag folie)
  • Brandsikring (flere lag glas med silikat i mellem)

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om termoruder

Det kan forekomme, at termoruder dugger på den side, der vender ind mod rummet.

Det skyldes for høj luftfugtighed eller en dårlig isolerende rude, eller – hvis det drejer sig om et uopvarmet rum – bør der sættes varme på, til duggen forsvinder. Energiruder giver en højere indvendig overfladetemperatur og minimerer dugdannelse.
Duggen sidder mellem glassene i en termorude som en grålig film (oftest på den øverste tredjedel).

Termoruden er punkteret og skal udskiftes. Ikke fordi isoleringsværdien forringes, men fordi udsynet forstyrres. Punkterede/utætte termoruder falder ind under 5 års garantien.

Energiruder har på grund af deres gode isoleringsevner en lavere temperatur på det udvendige glas. Det kan forårsage, at denne rudetype ved særlige vejrforhold kan danne forbigående dug på ydersiden.

Glas er et naturprodukt bestående af bl.a. sand, soda og kalk. Selv om råmaterialerne renses meget omhyggeligt, kan det ikke undgås, at der i enkelte tilfælde forekommer små urenheder i glasset.

En færdig termorude er resultatet at en omfattende industriel proces, der udføres med meget stor omhu. Alligevel kan det – trods påpasseligheden – ske, at der i produktionen opstår små ridser i glasset på den indvendige side af termoruden – eller at der sidder smudspartikler. Ved reklamationer over disse 3 former for urenheder vurderer en fagmand, ud fra ‘retningslinjer for vurdering af termoruders visuelle kvalitet’ (august 1998), om reklamationen skal føre til en ombytning af ruden.

Newton-ringe er den ene af to specielle farveeffekter, der kan optræde i termoruder, som er fremstillet af floatglas. Newton-ringene viser sig som regnbuefarvede ringe. Årsagen er, at termoruden er leveret med så stort et undertryk, at de indvendige glasflader rører – eller næsten rører – hinanden.

Forekomsten af Newton-ringe er et reklamationsberettiget fænomen. Ruden kan dog justeres – trykudlignes. Trykudligning skal foretages af producenten eller af et af producenten udpeget firma. Rudens holdbarhed forringes ikke ved justeringen, og den er fortsat omfattet af “GlasindustriensGarantisikring”.

Den første rengøring efter byggeriets afslutning skal altid udføres med rigelige mængder vand for at undgå ridser, forårsaget af fx støv, sand, og mørtel. Den normale vinduespudsning udføres nemmest med klud eller blød børste og gummiskraber. Vask af med koldt vand tilsat en teskefuld salmiakspiritus eller lignende pr. liter vand og træk af med gummiskraber eller en tør klud.

Det er vigtigt at færdiggøre den enkelte rude straks, da ruden ikke må tørre af sig selv. Puds aldrig vinduer i direkte sollys og i frostvejr. Er der problemer med at få ruden helt ren, kan keramisk rens løse problemet. Den udvendige afvaskning bør også omfatte karm og ramme.
Scroll til toppen